Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Salată câmpenească

salată verde, roșii, ardei gras, castraveți, telemea, măsline, ceapă – 350 g

Generoasă a fost natura cu dealurile patriei noastre! Ne-a dat ploaie, ne-a dat soare, ne-a dat pământuri de soi bun să cultivăm cele mai sănătoase salate cum nu s-au mai văzut oriunde altundeva în Europa, de la marele Decebal încoace…
Din rafturile colbuite ale istoriei am scormonit după o veche rețetă de salată câmpenească pe care suntem gata să ți-o preparăm imediat, aici La Bordei.
De ești molcom după o noapte grea, de ești ostenit după o zi lungă de muncă, o salată câmpenească te pune pe picioare și-ți dă roșeață în obraji. Gustul ei e obținut dintr-o amestecătură de legume proaspăt culese din grădinile țăranilor, spălate cu apă limpede de fântână adâncă și trecute prin mâinile iscusite ale bucătarilor noștri.
Salata verde întâlnește feliuțele de roșii zemoase de vară târzie și se amestecă împreună cu ardeiul gras și castraveții proaspăt tăiați și decojiți. Pentru savoare și mai mult gust, am presărat pe deasupra bucăți de telemea de vacă de la țară și am turnat câteva picături de ulei de măsline de soi, ca să-ți alunece mai ușor pe gât. Am pus toate cestea într-un bol și, la final, înainte să-ți aducem porția sănătoasă de salată câmpenească, nu ne pripim și-ți punem felii de măsline și ceapă, tocmai ca să-ți pice bine.
Când ți-e pofta mai mare, toate drumurile te vor aduce La Bordei și noi te vom cinsti cum știm mai bine!

20 lei