Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Piept de rață ca la Sarmisegetuza

200 / 200 g

piept de rață, vin roșu, miere. țelină

Pieptul de rață ca la Sarmizegetusa este ca o vedere din trecut, redată fidel cu tehnologia de astăzi. Toate detaliile sunt la locul lor, vizibile, imaginea de ansamblu poarta patina timpului, doar senzația finală pare și mai puternică.

Dar despre ce vorbim? Despre pieptul de rață de curte – crescută ca pe vremea bunicilor – preparat conform unei rețete de pe vremea Sarmizegetusei. Vinul roșu de-ți pune sângele în mișcare cât ai clipi și mierea de albine autentică, distribuite în cantitățile potrivite, sunt elementele esențiale ale acestui preparat.

Îți mai spunem doar că țelina – legumă de bază în vechime – nu avea cum să lipsească. Încă un detaliu: pieptul de rață copt în sos de vin roșu și miere este sursa perfectă de tonifiere după o zi muncă. Gustul cărnii este accentuat de sosul secret până într-acolo încât te vei trezi într-o poveste cu daci și romani. În plus, varza murată de alături și garnitura de orez completează perfect tabloul unei sărbători perfecte în farfurie.

Comandă acum un piept de rață după o rețetă de la Sarmizegetusa de La Bordei și te vei convinge singur de cele povestite mai sus.

35 lei