Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Delicatesă românească de curcan

200 / 50 / 200 g

piept de curcan, dulceață de ceapă, garnitură la alegere

Zi-ne sincer: de când n-ai mai mâncat ceva cu adevărat deosebit? Ceva care să meargă impecabil la trup și la suflet?

La Bordei are următoare propunere pentru tine: încearcă o delicatesă pur românească, realizată după o rețetă unică și fidel păstrată de-a lungul timpului.

Legenda zice că unul dintre dacii lui Decebal ar fi inițiatorul acestui preparat tradițional, pe care l-ar fi gândit special pentru conducătorul lui. Se spune că se ia una bucată carne de curcan gras, de țară, și se tranșează în felii de mărimi apropiate, nici prea mari, nici prea mici. Apoi – și aici se pare că ar fi tot secretul – se pune la încins într-o formă de lut, la foc mic, dar prietenos cu ideea de delicatesă culianară. În timp ce bucățile de curcan se perpelesc când pe o parte, când pe alta, la un moment știut bine numai de bucătar, se adaugă dulceața de ceapă!

Dulceața de ceapă – a cărei rețetă în sine reprezintă un nestemat pentru cunoscători – are darul de a carameliza carnea de curcan, practic de a-i scoate în evidență atuurile pe care până acum doar le intuiam. Ceva între dulce și ușor uite, o nebunie!

O astfel de delicatesă are avantajul de a putea fi servită cu o garnitură la alegere sau chiar fără garnitură. Aceasta este delicatesa românească, mâncarea supremă!

Hai La Bordei, să afli exact cum stă treaba cu delicatesele!

30 lei