Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Ciorbă de fasole cu afumătură de casă și salată de ceapă roșie cu pătrunjel

400 ml

fasole alba, ceapă, morcovi, afumătura de porc, pătrunjel

O ciorbă de fasole cu afumătură la vremea ei nu se compară cu nimic. Și a cam venit vremea ei, dacă te-ai oprit să citești aceste rânduri. Fii atent la ce scrie mai jos, pentru că nu știi ce pierzi dacă treci mai departe.

Fasolea dată în mai multe ape, pentru limpezirea gândurilor, se pune la fiert din timp la foc mic, mestecând contanstant. Ceaunul mare e lăsat la “dospit” o vreme, suficient cât să preparăm celelalte ingrediente. Se merge în pivniță, de unde alegem cu simț de răspundere pentru viitorul mesean din produsele noastre afumate. O costiță de purcel de țară ne sare în ochi imediat, astfel că purcedem la următoarea etapă.

Se taie costița în fâșii egale, nici prea groase, nici prea subțiri, să reziste ulterior la foc. O aruncăm peste fasole și ținem totul sub observație încă puțin. Cât să se omogenizeze fasolea cu afumătura la fum de lemn de brad, până miroase de-ți vine să mănânci direct din ceaun.

La final, se servește în bolul de lut pictat în culori tradiționale și cu o salată de ceapă roșie alături. Introducerea perfectă pentru un ospăț ca pe vremuri !

13 lei