Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Ziua internationala a IEI

Restaurantul La Bordei și Atelierul de creație by Ionela Bran vă invită vineri, 23 iunie în intervalul orar 12:00-18:00 la expoziția de costume populare românești și atelierul interactiv prilejuite de Ziua Internațională a Iei.
Veți asista la coaserea unei ii și la săvârșirea unei icoane pictate pe lemn, în atmosfera inspirată, conținând elemente originale dacice, a restaurantului La Bordei.
Vă propunem să experimentați un meniu tradițional românesc, dar și preparate dacice, mai puțin cunoscute: Limba Perpelita ca la Sucidava, Impanat de Tarabostes, Rata pa Varza insotie de un pahar de vin rose —- 42 ron.
Vor fi expuse spre vânzare obiecte vestimentare dar și mici piese de mobilier din lemn, realizate cu ajutorul materialelor moderne și sigure, dar folosind tehnici și motive tradiționale.


Vă invităm să sărbătorim împreună ziua dedicată iei, ca simbol al valorilor autentice românești!

Despre Ionela Bran
Doctorand în etnologie și pasionată de folclor, Ionela Bran deține în Atelierul de Creație by Ionela Bran (aflat în comuna Bran, sat Sohodol), o impresionantă colecție, de peste 60 de costume populare vechi. La acestea se adaugă piesele vestimentare care prind viață în atelierul ei, multe dintre acestea fiind destinate ansamblurilor populare din țară, sau de peste hotare. Tot în acest loc se realizează mobilier din lemn masiv, pictat sau sculptat cu motive tradiționale, toate piesele fiind executate cu respect pentru artă și valorile autentice.
Mai multe informații despre Atelierul de Creație by Ionela Bran pe:www.byionelabran.ro sau pe pagina de facebook: www.facebook.com/www.AtelierCreatie.ro/

La Bordei