Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

CEAINARIE

 Jasmine Tea& Art Gallery  este o  ceainaria cu o atmosfera calda, cu relaxare, liniste si intimitate, unde timpul are o alta dimensiune. Aici ceaiul si socializarea sunt pe primul loc. Deoarece gazduim si o galerie de arta te vei simti boem intr-o lume de poveste. Poti sa ne vizitezi atunci cand vrei sa poti discuta in liniste cu prietenii tai sau sa va relaxati la un boardgame.
Desigur ceainaria este alegerea perfecta si atunci cand vrei sa fii singur si sa te bucuri de o carte buna din biblioteca noastra savurand un ceai delicios.
Daca ai pofta de ceva dulce, ai nimerit in locul potrivit, caci avem bunatati facute in casa special pentru tine. Ceaiul este prietenul, ritualul si deliciul nostru zilnic! Si ne dorim sa fie si al vostru la Jasmine Tea& Art Gallery
 Cu drag, Cristina Profeanu

10 lucruri nestiute despre ceai

Ceaiul. O licoare calda, aromata, cu o istorie veche de peste 5000 de ani. Il consumam in fiecare zi pentru proprietatile sale si pentru gustul delicios. De multe ori am fost curiosi sa aflam mai multe lucruri despre ceai, pentru a sti cu exactitate ce beneficii aduce organismului consumul acestuia.

1. Ceaiul diminueaza pofta de mancare, ceea ce il face ideal in diete.
2. Multe dintre sortimentele de ceai contin cofeina, iar unele dintre ele pot concura cu alte bauturi pe baza de cofeina precum cafeaua. O ceasca de ceai negru, spre exemplu, contine jumatate din cantitatea de cofeina dintr-o ceasca de cafea.
3. Stiati ca ceaiul a fost descoperit din intamplare de catre imparatul chinez Shen Nung? Ei bine, se pare ca acesta a amestecat accidental apa fiarta pe care o bea cu frunze uscate, din care a reiesit aromata licoare.
4. Nu doar laptele iti intareste oasele. O ceasca de ceai in fiecare zi te poate ajuta sa ai oase mai puternice.
5. Valoarea ceaiului este una incontestabila, insa stiati ca pana in secolul al XIX-lea, in Siberia, lazile de ceai erau folosite deseori in loc de bani?
6. Pliculetele de ceai au fost inventate in secolul XX de catre un comerciant pe nume Thomas Sullivan.
7. Frunzele intregi de ceai isi pot pastra proprietatile perfect timp de un an, daca sunt ambalate si depozitate corect.
8. Una dintre cele mai mari curiozitati legate de ceai este aceea ca toate sortimentele provin din aceeasi planta, numita Camellia Sinensis.
9. Baut in fiecare zi, ceaiul te fereste de vizita la medicul dentist, si asta pentru ca lupta impotriva cariilor.
10. Stiati ca dupa apa, ceaiul este cea mai populara bautura din lume, iar in medie, intr-o zi sunt consumate 3 miliarde de cesti de ceai.

Autor: Catalina Iliescu