Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Specialități de post

ceapă, praz, măsline, sos tomat

Adusă direct din chiliile mănăstirești de odinioară, aburindă și pe blid de lut, această tocăniță îți va potoli nesațul și te va surprinde prin gustul ei nemaiîntâlnit. Preparată după o rețetă de post, dreasă bine cu ceapă, praz, măsline și sos de roșii dolofane, ceastă tocăniță te va duce pe tărâmuri cumpătate, unde liniștea domnește peste așezămintele monahale din satele românești.
Legumele proaspete îți vor da viață și te vor face să uiți că nu ai în farfurie carne. Condimentele delicios combinate te lipsesc de grija unei mese sățioase, pentru că gustul și aroma sunt nelipsite. Ai toate motivele să mănânci cu poftă o masă fără păcate, sănătoasă și îmbelșugată direct cu darurile naturii, la fel cum făceam strămoșii noștri daci.
Fie că ești credincios sau nu, fie că ții post sau nu, tocănița mănăstirească este alegerea pe care o faci atunci când vrei o masă ușoară dacă nu vrei să ai socoteală cu digestia grea. Îți pică bine indiferent ce preferințe ai și te răsfață pe deplin.
Te-am făcut curios? Încearcă ceastă rețetă unică de odinioară numai La Bordei!

dovlecei, morcovi, ceapă, mazăre, cartofi, sos tomat – 300 g

De fiecare dată când tânjești după o masă bună, să știi că la restaurantul La Bordei noi o avem deja gata pentru tine. Trebuie doar să te uiți în meniu și să alegi ce-ți face cu ochiul. Dacă optezi, spre exemplu, pentru o porție sănătoasă de ghiveci călugăresc, fie că ești în perioadă de post sau nu, ești norocos. Să-ți spunem și de ce.
Ghiveciul călugăresc e o specialitate din legume proaspete ce reușește mereu să răsfețe papilele gustative ale celui mai pretențios gurmand. E gătit după o rețetă străveche, cu dovlecei rumeniți bine, ca niște ostași ce stau la pândă să apară inamicul după dealuri, cu scut de morcov și sabie de ceapă, loviți de boabe de mazăre ca de proiectile de tun, răniți și îmbibați în sos tomat.
Bătălia gusturilor bune se va da la tine în farfurie, iar tu vei fi mereu câștigătorul. La Bordei, vei savura mai mult decât un fel de mâncare nemaiîntâlnit până acum; vei avea parte de o veritabilă experiență culinar-istorică, în care tu ești eroul principal.

20 lei

fasole iahnie, salată de varză, mămăligă, chipsuri de țelină – 300 g

Vrei să mănânci popește? Îmbracă haina strămoșească și vino să-ți răsfeți papilele gustative chiar dacă e sărbătoare sau nu, la restaurantul La Bordei!
Haide fără să zăbovești prea mult, lasă muncile zilnice sau orice îndeletnicire ai avea și vino să guști o iahnie de l-ar face gelos și pe popa!
Burdușită cu mămăliguță din făină galbenă atent cernită, îndulcită cu chipsuri de țelină și servită cu salată de varză roșie proaspăt culeasă, ca să alunece mai ușor pe gâtlej, iahnia popii e preparatul pe care nu îl vei uita prea curând.
Atunci când cea mai de soi fasole întâlnește mâinile celor mai pricepuți bucătari și e preparată după o rețetă desprinsă din timpuri străvechi, rezultatul final nu poate fi altul decât un deliciu de zile mari.
Fie de postești, fie de poftești, la restaurant La Bordei nu mănânci povești! De aici pleci cu burta plină și bucurie-n suflet, mai bogat cu un nou preparat adăugat în cartea de bucate a inimii tale. Vino să încerci cea mai reușită iahnie de fasole pe care ai mâncat-o vreodată!