Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Tăiețele cu Ciuperci, Pui, Smântână

tăiețele, ciuperci, piept de pui, ceapă, smântână – 300 g

Hmm… cum sună zicala asta “să mănânci ceva atât de bun încât te lingi pe degete”? E clar că ți se potrivește, am văzut cu câtă poftă ai deschis meniul și cum ți-au căzut ochii pe țăiețelele noastre cu ciuperci și smântână 🙂

Te anunțăm că tocmai ai făcut una dintre cele mai inspirate alegeri din aventura ta culinară.

Preparăm tăiețelele la noi în bucătărie, din făină integrală de grâu sau de ovăz, exact cum mâncau strămoșii noștri. Apoi le amestecăm cu carne de pui de țară, crescut cu grijă și hrănit cu grăunțe. Nu înainte de a o căli un pic prin ulei la foc mic, numai cât să se rumenească bișor în obraji. Ciupercile, aduse direct din pădure, vin și ele stinghere, de parcă n-ar fi conștiente de rolul lor în această poveste de bun gust. Urmează și ele traseul cărnii de pui și, într-un final, toate dau peste smântâna grasă și delicioasă de țară.

Toate ingredientele se amestecă armonios în ceaunul nostru de demult și să lasă să fiarbă bine la foc domol. Bucătarul mestecă în bol într-o logică numai de el știută și mai stropește din când minunea cu vin alb. La final, ți va înfățișa o porție de țăiețele cu ciuperci, pui și smântână cum n-ai mai mâncat vreodată.

29 lei