Evenimente la Restaurant La Bordei

Potrivită dacică – rețetă nobililor

kefir, varză roșie, borș, pătrunjel, pipote rață, morcov – 400 ml

Orice ospăț pe cinste începe cu-o ciorbă potrivită, cu ingrediente naturale, ce-ți gâdilă papilele gustative și-ți invită stomacul la dans. Aromată cu kefir proaspăt din lapte de vacă crescută la țară, împerechiată cu legume proaspete, borș potrivit de acru și frunze fragede de pătrunjel, ciorba dacilor din pipote de rață e gătită la fel cum se făcea pe vremea dacilor nobili, tarabostes. Rețeta datează de pe vremea când aristocrații geto-daci stăpâneau ceste pământuri.
Servită în blide zugrăvite în culorile vremurilor istorice, ciorba nobililor te va face să uiți de griji și să înghiți în gol de fiecare dată când îi simți aroma în apropiere. Dintre toate organele de rață, pipotele sunt pentru mulți bucătari o adevărată piatră de încercare. Însă, nu-ți face tu griji, iscusința dacilor a fost transmisă din generație și generație și a ajuns la noi. Știm să le gătim cu la fel de mult meșteșug. Le aromăm așa cum îți place ție și le condimentăm cum numai noi știm de bine.
De ești pregătit să servești o masă pe cinste când vii La Bordei, potrivita dacilor e exact ce ai tu nevoie. Tu ai trebuință doar de poftă; cu gustul venim noi.

20 lei