Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Mușchiuleț de tauraș ca la românaș

200 / 200 g

mușchiuleț de tauraș, voinicică, mămăligă cremoasă

Pentru un drumeț neobosit așa cum ni te închipuim pe tine, călătorule, am pregătit ceva special: mușchiuleț de tăuraș, ca la românaș. Adică așa cum mâncau românii neaoși pe vremuri, când se opreau pe undeva să se hodine.

Carnea de vițel, cea mai fragedă și gustoasă din câte există, se procură din sursă sigură, și se prepară urmând pașii unei rețete păstrate cu sfințenie din moși-strămoși.

Chiar dacă e proaspăt, mușchiul de vițel trebuie pregătit pentru aventura ulterioară de pe jăratic. Va fi pus la macerat într-un vas de lut și acoperit în întregime de un baiț special gândit pentru el. Mușchiulețul se va relaxa acolo timp de două-trei zile, timp în care i se va impregna aroma de specială a baițului, urmând a deveni unul prietenos pentru toate gusturile la finalul procesului.

Fript cu grijă pe jăratic, mușchiul de tăuraș ți se va înfățișa pe un pat de voinicică, numai bună pentru a-ți răcori senzația de foame. Alături va trona demnă o mămăliguță din mei, așa cum le plăcea strămoșilor noștri să mănânce. Sărăbătoarea gusturilor autentice, la tine în farfurie!

Un ospăț neaoș românesc pe care te invităm să-l încerci cu încredere La Bordei.

55 lei