Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Mămăliguță cu brânză, smântână și ou

400 g

Mai ții minte cum gătea bunica? Ea dintotdeauna a știut ce i se cuvine celei fierturi de porumb cunoscută sub numele de mămăliguță, udată cu smântână din lapte proaspăt muls și trântită pe pat de brânză de burduf, topindu-se pe deasupra.
Bunica prepara mămăliga din făină galbenă măcinată între cremenele unei mori vechi și leneșe, pe care o fierbea în apă din fântâna adâncă. În timp ce fierbea, presăra deasupra sare cenușie din bulgăre de munte. Timp de câteva zeci de minute o mesteca la foc mic până se făcea cremoasă și apoi o răsturna pe vasul mare de lut de pe masa de lemn în timp ce aburii din cratiță urcau jucăuși până-n tavan.
În timp ce mămăliga prindea contur și era fiartă în cazan, bunica spărgea câteva ouă scoase nu demult din cuibar și le vărsa albușul și gălbenușul în tigaia încinsă, ca să capete culoare și formă.
Mai ții minte mămăliguța de la bunica? Ei bine, La Bordei, ne vom asigura că nu o vei uita niciodată. O vom pregăti la fel cum îți plăcea ție pe vremuri, cu la fel de multă dragoste și pasiune, așa încât de gustul ei să nu te saturi niciodată.

15 lei