Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Crap pripit cu mămăliguță și mujdei

crap, boia de ardei

Îți place peștele? Ai nimerit bine! Crapul nărăvaș și-a croit drumulul din mare direct în bucătăria La Bordei, unde s-a lăsat pe mâinile bucătarilor iscusiți ca să îl rumenească bine pentru tine.
Am ales în mod special cei mai durdulii și sănătoși crapi, ca să-i condimentăm bine cu boia de ardei și să-i prăjim puțin pe o parte și pe alta, atât cât este nevoie.
Pe deasupra venim cu o porție de mămăliguță preparată în stil țărănesc și mujdei de usturoi românesc menit să-i dea un gust cum nu îți putem descrie în cuvinte. Am ales să facem mămăliga din făină galbenă măcinată între cremene de-un morar peste care anii și-au spus cuvântul, mestecată la foc mic cu apă de fântână limpede.
Crapul pripit are pretențiile lui la gătit și noi am ținut cont de toate, de la intensitatea focului până la timpul de rumenire. Carnea iese la final atât de crocantă, de ți se topește pe limbă.
Trebuie să vii să vezi cu ochii tăi ce înseamnă ceastă rețetă de crap pe care probabil bunicii noștri au auzit-o de la bunicii lor și așa mai departe. Te așteptăm să comanzi crapul pripit cu mămăliguță și mujdei, așa cum poți să-l mănânci numai La Bordei!

35 lei