Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Cotlete domnești

250 / 200 g

berbecuț marinat la grătar și cartofi prăjiți

Sigur ai văzut ospețele boierești filmele istorice de la noi. Mesele lungi, din lemn masiv, abia făceau față platourilor imense pline cu cotlete și alte delicatese din care se înfruptau marii conducători de oști.

La Bordei n-aveam cum să trecem peste ele. De aceea am trimis vorbă din munte în munte, până la stâna cea mai îndepărtată, de unde ne aprovizionăm săptămânal cu carne fragedă de berbecuț. Crescut pe creștetul munților, la aer curat și iarbă verde, berbecuțul de stână pe jăratic are un gust pe care nu îl uiți prea ușor.

Dar asta nu e totul. Imediat ce ne parvin de la stână, cotletele de berbecuț intră într-un adevărat ritual. Sunt crestate fin, unse cu mirodenii și lăsate la macerat timp de câteva zile și nopți. Marinata în care se scaldă le fac atât de fragede încât nici nu știi cu adevărat ce mănânci. Apoi, sunt întinse unul lângă altul pe jăratic până sunt coapte bine pe toate părțile.

Se servesc de obicei alături de cartofii noștri prăjiți, dar nu este o regulă. Ideea e să te bucuri din plin de aroma cotlelor domnești de La Bordei.

Nu mai sta pe gânduri: comandă acum o masă domnească pentru domnitorul din tine!

35 lei