Evenimente 2018 la Restaurant La Bordei

Jazz Manouche

Joi, 19 noiembrie, restaurant La Bordei are deosebita onoare de a găzdui o seară specială – Jazz Manouche cu Emy Drăgoi și Virgil Profeanu acompaniați de Jazz Hot Club Romania.

Repertoriu Django Reinhardt și Stephane Grappelli.

Această ediție specială face parte din Festivalul International: ” Nopti Albe de Acordeon”.

Aceștia vor fi acompaniați de Jazz Hot Club Romania și vor cânta piese din repertoriul Django Reinhardt și Stephane Grappelli. Vineri, 20 noiembrie, de la ora 22.00, în cea de-a doua seară din cadrul Festivalului, vă invităm la Jam Session – Bal Mussete cu Emy Drăgoi și Virgil Profeanu.

Emy Drăgoi – Născut într-o familie de acordeoniști, a studiat la Liceul de Artă din Ploiești. Apoi a studiat pianul la binecunoscuta Academie de Jazz Bill Evans din Paris. După terminarea studiilor universitare, a colaborat cu mai multe trupe, abordând stiluri diferite de jazz. Cu un palmares bogat, albumele sale “Accordeon Stiple” (înregistrat împreună cu pianistul Antoine Hervier), „Baladă pentru Claudia” (2004) și „Etnofonia”.  Lansat în anul 2008 în nu mai puțin de 32 de țări, „Etnofonia” prezintă influențe din țara sa de origine. Emy Drăgoi este supranumit în Franța „Regele jazz-ului la acordeon”.

Virgil Profeanu – Cariera solistică şi-a început-o la Opera din Craiova cu roluri în: Paiaţe – Beppe, Trubadurul – Ruiz, Turandot – Pang, Carmen – Dancairo, Liliacul – Alfred, însă debutul său în roluri precum: Don Ottavio – Don Giovanni, Manrico – Trubadurul, Mario Cavaradossi – Tosca, ş.a.

s-a produs între anii 1998 – 2002. Au urmat şi alte roluri importante: Calaf în Turandot, Radames în Aida, Don Carlos, Othello, Don Jose în Carmen.Toate rolurile i-au adus mari succese pe scenele din Grecia, Germania, Italia, Elveţia, dar nu numai.
„Arta înseamnă dăruire și sacrificii dozate perfect de profesionalism, seriozitate și maturitatea artistului până în punctul în care ajunge arta consacrată. Pentru mine, a cânta operă simbolizează echilibristica perfectă – un maraton de mers pe sârmă: trebuie să ai rezistență, trebuie să știi cum mergi astfel încât să nu cazi, dar în același timp să fii spectaculos în mișcări pentru a obține aprecierea publicului. Un cântăreț trebuie să își iubească vocea. Cel ce nu își iubește vocea, nu poate fi cântareț!” (Virgil Profeanu).

* Pentru rezervări si informatii suplimentare, sunati la 0747.013.386.

Intrarea este liberă!

La Bordei